Certificering

Idag er processen ved at købe en diamant fra ende til anden ingen let rejse, da vi alle ville sikre os at vi får det rigtige for pengene. Derfor blev diamant certificering udviklet, og bliver udført af et 3. parts firma. Dog er det mest almindeligt og oftest gjort, med en smule tiltro til forhandleren, at lade guldsmeden lave certificeringen af hans diamanter.

 

Denne certificering koster intet ekstra af køberens lomme, men certificeringen vedlægger sig udelukkende på forhandlerens egen dømmekraft og såkaldt “Skill-set”. Hvor han ville  vurdere kvaliteten af diamanten ud fra de kendte “4 C’er” - (Slibning, klarhed, farve og carat). Dog er det anbefalelsesværdigt at overveje at få et 3. parts firma/institut til at lave certificeringen på alle diamanter over 0.25 Carat. Dette ville koste ekstra, men til gengæld kan du være 100% sikker på at du betaler det rette for kvalitetsdiamanter i så store kaliber.

 

Her hos Nordic Diamonds betaler vi ekstra for at kunne forsikre vores kunder om at deres certificerede købte diamanter stemmer overens med den betalte pris - ved at sende alle diamanter over 0.25 carat til det geologiske GIA, som er verdens førende 3.parts firma/institut der kvalificerer og certificerer  diamanter 100% korrekt.

 

Så overvej tiltroen til det valgte 3. parts selskab du bruger i fremtiden og brug endelig googles lister, for at få et overblik over hvem er certificerede.

 

Alle GIA certificeringer som er lavet til en diamant, bliver indgraveret med en lille lasergravering på siden af diamanten, så småt at det ikke kan ses med det blotte øje. På denne måde, har alle diamanter handlere styr på alle diamanter, og man kan på den samme måde udlukket alle “Bloddiamanter/konflikt-diamanter” i at blive solgt på det friemarked.

 

Vil du læse meget mere om emnet så gå til siden, Prisgaranti og læs mere.